הבחירה בין קייטרינג למגשי אירוח צריכה להתבסס בעיקר על אופי האירוע והמקום בו הוא נערך, אך יש גם חשיבות לנטיית הלב של המארגנים.
בכל פעם שמתכננים אירוע, מתחיל דיון לגבי האוכל שיוגש לאורחים. לפעמים, כדי לקבל השראה, עורכים חיפוש באינטרנט לגבי חברות קייטרינג וגולשים באתרי החברות, כדי לראות סגנונות של תפריטים. הבעיה מתחילה כשיש מגוון גדול של מנות, ומלבד סוגי המנות יש גם סוגים שונים של הצעות הגשה ואז, איך נדע לבחור האם כדאי שמלצרים יגישו את האוכל או אולי מגשי אירוח יתאימו יותר?
להתאים את סגנון ההגשה לאירוע
השאלה לגבי קייטרינג או מגשי אירוח היא שאלה שעולה פעמים רבות בהקשר של קייטרינג חלבי. בתחום הקייטרינג החלבי יש חברות רבות המציעות מגשי אירוח מוכנים ומסודרים, שצריך רק להניח על השולחנות. במקרה כזה אין צורך בשירותי הגשה או מלצרים, אלא כל אורח יכול לקום ולקחת לעצמו את האוכל. כדי לדעת אם מה יתאים לכם יותר, קייטרינג או מגשי אירוח, כדאי להתייחס לשלושת הנקודות הבאות: אופי האירוע, מקום, העדפת המארגנים.
מבחינת אופי האירוע צריך לקחת בחשבון האם האוכל מהווה חלק מרכזי או צדדי. באירועים רבי משתתפים, בהם כולם יושבים מסביב לשולחנות, ותוכן הערב מסתמך במידה רבה על החלק הקולינרי, כדאי לבחור בשירותי קייטרינג רגילים, בהם מלצרים מגישים את המנות לסועדים ומפנים לאחר מכן. אולם, באירועים קטנים ואינטימיים, או במפגשים, כנסים וישיבות צוות, כדאי לבחור דווקא במגשי אירוח שאפשר להניח על אחד השולחנות, וכך האוכל יוסיף טעם ורעננות למפגש, אך לא יהווה את החלק המרכזי בו.
גם למקום בו נערך האירוע יש חשיבות רבה. אם האירוע נערך בחלל גדול, הכולל שולחנות וכסאות, אפשר לבחור בשירותי קייטרינג עם מלצרים והגשה לשולחנות. בחללים קטנים יותר, או כשמדובר באירוח בבית פרטי או בגינה, כדאי לזכור שישיבה סביב שולחנות תגרום לצפיפות ולכן כאן כדאי לייעד שולחן אחד או שניים ולהניח עליהם מגשי אירוח.
הנקודה השלישית היא נטיית הלב של המארגנים. כיצד הם רואים את האירוע, מה התקציב העומד לרשותם ואיך הם אוהבים שהאוכל מוגש. לפי שלושת הנקודות האלו תוכלו להחליט האם באירוע שלכם יתאים יותר קייטרינג או מגשי אירוח.