בשבוע בו נמצאה מנהרת חמאס נוספת ובוצע ירי לעבר רצועת עזה, חברי פורום הקולינריה של ישובי העוטף ביוזמת מעוף, הזרוע הביצועית של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, לא מוותרים וממשיכים במפגשים כרגיל. השבוע נפגשו חברי הפורום למפגש סיכום השנה במחלבת צאלה השותפה בפורום.
פורום הקולינריה של עוטף עזה מסכם שנת פעילות ולמפגש האחרון שלהם קבעו עשרים חברי הפורום במחלבת צאלה לסדנת הכנת גבינות. בשבועות האחרונים עסקים רבים באזור עוטף עזה מדווחים על ביטולים של סיורים או הזמנות בשל ההתחממות בגזרה. חברי פורום הקולינריה ואנשי מעוף, הזרוע הביצועית של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, דווקא מאמינים כי בזמנים כאלה צריך להמשיך כרגיל בחיים ובעסקים.
בפורום חברים כארבעים בעלי עסקים מתחומים שונים בעולם הקולינריה. בין החברים בעלי מסעדות, מבשלת בירה, חברות קייטרינג, מחלבות, יקב, קונדיטורים ועוד. הפורום נפגש פעם בחודש ועובר סדנאות שונות אצל בעלי העסקים השונים או הרצאות של מומחים בתחומי כלכלה, שיווק ברשתות חברתיות וכדומה.
שרית מנשקו, מנהלת מרכז העסקים של מעוף בשדרות המלווה את הפורום מיום היווסדו, סיפרה: "גייסנו את פורום הקולינריה מתקציבי משרד הכלכלה והתעשייה. בשנה האחרונה נפגשו חברי הפורום למפגשים חודשיים ולשיתופי פעולה בין עסקים. חוות צאלה לדוגמה, אצלה נפגש הפורום במפגש הסיכום, חוותה ביטולים רבים בשבועיים האחרונים בגלל המצב הביטחוני ואנו בפורום מנסים לעזור, לתמוך, לייצר פעילות ולחדש את הצד העסקי לקראת אירועי פסטיבל 'דרום אדום' ובכלל".
טל פיחוביץ', מנהלת פורום הקולינריה ויועצת של מעוף, התייחסה לבעיות העסקים בדרום ולתפקיד הפורום בנושא: "כמו לתושבים ובעלי עסקים רבים גם לנו יש פחד מהאיום הביטחוני. אך אנו בפורום מפחדים יותר מהפגיעה העסקית בפרנסה של בעלי עסקים קולינאריים רבים. בשבוע האחרון כולם חווים ביטולים של אירועים או מבקרים. אם יש התחממות ומתיחות בעלי העסקים מיד מרגישים זאת במספר האורחים, המבקרים והסועדים. למרות האיומים והביטולים, אחת ממטרות הפורום היא שותפות ואחדות. אנחנו לא מתחבאים בבית, היה מפגש מהנה וכולם הגיעו ללמוד לייצר גבינות ביתיות ולתמוך אחד בשני. בפורום שלנו, בשונה מעסקים במרכז, אין מתחרים אלא קולגות".